Candidat Vice-presedinte – Dragos Dinca

Candidat Vice-presedinte – Dragos Dinca

Prezentare personala:

Experiența mea în domeniul IT&C a inceput acum aproape 33 de ani cand, dupa absolvirea facultatii, am lucrat in cadrul Institutului de Tehnica de Calcul (ITCI). Am continuat inca 7 ani activitatea de cercetator stiintific elaborand aplicatii software pentru proiectarea masinilor electrice la Institutul de cercetari pentru masini electrice si transformatoare din Craiova.

Incepand cu 1996 am condus Departamente/Echipe IT&C ale unor importante companii multinationale, principala mea atributie fiind cea de a participa la planificarea strategica din cadrul “Board”-ului Managementului Executiv, jucand in acelasi timp un rol cheie in procesul de decizie prin care se asigura intreaga guvernanta IT.

Odata cu participarea si obtinerea certificarii MBA in cadrul Open University, s-au dezvoltat competentele mele de manager: lucrul in echipa, flexibilitate, viziune, proactivitate, abilitatea de a folosi informatiile, rezolvarea creativa a problemelor, cooperarea, livrarea de rezultate, construirea increderii si entuziasmului in echipa.

Din 2011 am inceput activitatea de audit si de consultanta in domeniul IT Management, contribuind astfel la cresterea experientei in domeniile „Information & Cyber Security”, „Threat Intelligence”, „Risk Management”, „Defence-in-Depth Security Strategy & Capability” (procese, tehnologii, operational), s.a.

In ultimii ani ma ocup si de programe de leadership si dezvoltare organizationala, de business coaching si de consultanta in transformarea digitala a afacerilor.

Incepand cu 14 octombrie 2011 sunt membru ISACA (ID: 729257).

Cursul de „Authentic Leadership Development” facut in 2016 la Harvard Business School mi-a intarit capacitatea de organizator aplicand ideea ca, prin constructia increderii si generand un suport entuziast, liderii autentici sunt capabili sa imbunatateasca performanta individuala si de echipa.

Din 2007 sunt membru al CIO Council Romania, iar in 2009 am fost ales membru in Board-ul acestei organizatii.

Sunt in cautare de provocari – dar si de realizari, de feedback onest si de atitudine pozitiva; ma simt angajat sa folosesc lucrurile teoretice sustinute de dovezi in scopul de a identifica factorii care conduc procesul de luare a deciziilor; incerc sa-mi dezvolt continuu abilitatea de a gandi strategic; adopt repede noile tehnologii si am un spirit inovativ; cand gresesc, stiu sa invat cat mai mult din greseli.

Motivatie:

In ultimii ani sunt multe lucruri care au evoluat in bine in Chapter Romania. Intre 2011 si 2016 nu am participat la nici o intalnire si nu am fost contactat de nici un membru din conducerea Chapter Romania, nu am vazut nici o participare la conferintele de profil din partea ISACA Chapter Romania, indiferent ca erau speakeri locali sau din strainatate, pe site-ul ISACA Chapter Romania, cu exceptia unui anunt in 2015, nu a aparut nimic nou. Multe s-au schimbat in bine anii acestia si lucrurile au intrat pe fagasul normal. Este clar ca activitatea se poate imbunatati iar directia este cea buna.

Provocarea si intentia mea este sa creez o identitate comuna intre organizatia ISACA Chapter Romania si membrii ei in asa fel incat valorile organizatiei sa fie consistente cu cele ale membrilor; scopul si obiectivul meu este sa nu-mi limitez activitatea in a furniza o strategie si un plan de actiune, dar mai ales sa unific eforturile membrilor organizatiei in vederea creerii unui climat propice impartasirii unor valori comune; contributia fiecarui membru la acest climat nu poate decat sa asigure “networking”-ul de care toti membrii au nevoie. Activitatea noului Board va fi evaluata trimestrial, feedback-ul si propunerile de imbunatatire fiind publicate pe site pentru analiza si comentarii transparente.

Anticipez ca printr-o legatura cu alte “Chapter”-e din alte tari, dar si cu organizatii similare (locale) prin schimb de idei, intalniri comune, proiecte, actiuni si initiative realizate impreuna, notorietatea si recunoasterea ISACA Chapter Romania va creste in mod cert – lucru in folosul tuturor membrilor. Acest lucru este valabil in parte si pentru colaborarea cu organizatiile guvernamentale.

Organizatia poate deveni mult mai vocala mai ales prin organizarea unor evenimente periodice (conferinte anuale) care sa starneasca interesul specialistilor din domeniul auditului si securitatii cibernetice; este momentul in care se pot atrage in organizatie “millennials” si mai tineri care sunt in acest moment destul de refractari la activitatile de audit IT. In acest sens un site mai dinamic cu prezentari detaliate de studii de caz poate reprezenta o solutie pentru atragere de noi membrii.

Intalnirile intre membrii ISACA Chapter Romania vor fi lunare; prezentari concise sustinute benevol de membrii cu subiecte de specialitate vor costitui baza discutiilor ce vor urma in cadrul intalnirii. Participarea unor speaker/specialisti/invitati non-membrii la discutiile din cadrul intalnirilor este recomandata pentru subiecte deosebite.

Acordarea de premii anuale pentru initiative in domeniul auditului este o idee pe care o sprijin. Acestea vor fi acordate de un juriu format din membrii ISACA pe diferite sectoare de activitate.

Nu in ultimul rand aduc in discutie partea de voluntariat si cea in care analizam ce poate ISACA Chapter Romania sa returneze comunitatii locale ai caror membrii suntem.

Pentru inceput, consider ca trebuie sa capat experienta in chestiunile specifice conducerii chapter Romania, de aceea cred ca functia de Vice-presedinte este cea mai potrivita pentru a acumula aceasta experienta..

Calificari:

2008 – MBA / The Open University

2012 – CISA / ISACA

2016 – Authentic Leadership Development / Harvard Business School

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/ddinca