candidat Presedinte – Yugo Neumorni

Pozitie vizata:

Presedinte Asociatie ISACA Romania

Prezentare:

Sunt presedintele asociatiei CIO Council Romania (ciocouncil.ro) si Director IT al companiei Hidroelectrica, cel mai mare producator de energie electrica din Romania si principalul furnizor de servicii tehnologice de system pentru Sistemul Energetic National, avand un sistem informatic distribuit in intreaga tara. CIO Council este o asociatie non-profit, de voluntari (nimeni nu este salarizat) iar preocuparea noastra este de a servi comunitatea IT si de business din Romania si evident profesia de CIO/IT Director. Este un club independent, neafiliat, neorientat politic si fara interese financiare.

Proiectez, construiesc, restructurez si gestionez sisteme informatice complexe de peste 23 de ani in companii multinationale. Am petrecut 10 ani reconstruind de la nivel de “green field” sistemul informatic al grupului industrial Vimetco si de doi ani restructurez sistemul informatic al Hidroelectrica. Am activat 6 ani in cadrul Deloitte dintre care 3 ani de auditor IT punand bazele echipei de ERS.

Sunt membru fondator al CIO Council si din 2009 am preluat presedintia asociatiei aducand-o in primplanul comunitatii IT din Romania. Am organizat conferintele nationale anuale ale CIO Council (cioconference.ro), conferinte autofinantate, care au atras aprecierile comunitatii IT si de business ca fiind una dintre cele mai elegant si profesionist organizat eveniment.

Intre 2007 si 2011 am fost presedintele asociatiei ISACA din acea perioada datand si ultimul eveniment public important al asociatiei in care s-au reunit peste 100 de persoane. Din 2011 am fost membru al actualului board din postura consultativa de fost-presedinte.

Motivatie:

Doresc sa continui lucrurile pe care le incepusem in 2011 si urmaresc sa ofer membrilor ISACA o cu totul alta experienta fata de cea recenta. Obiectivul principal este ca membrii sa simta ca apartin unei comunitati si ca obtin ceva schimbul membership-ului. Imi doresc deasemeni sa promovam valorile ISACA si scoatem asociatia intrata intr-un nemeritat anonimat.

Voi profita de experienta dobandita in reorganizarea asociatiei CIO Council si va propun urmatorul plan:

 1. Atragerea companiilor BIG4 in Board-ul asociatiei prin oferirea unei pozitii consultative fara drept de vot.
 2. Organizarea trimestriala prin rotatie a unui seminar intern care sa fie sustinut de catre BIG 4 pentru membrii asociatiei si care a carui logistica sa fie finantata de catre BIG4.
 3. Organizarea de intalniri cu caracter “transfer knowledge” si de networking cu finantarea logisticii din partea companiilor IT interesate si pe subiecte agreate in prealabil cu membrii asociatiei si cu obtinerea de CPE-uri valide pentru membri.
 4. Organizarea unei Conferinte Nationale ISACA pe modelul conferintelor CIO Council (cioconference.ro) cu participare internationala si cu auto-finantare (minim breakeven financiar) si cu obtinerea unui pachet important de CPE-uri pentru membri
 5. Actiuni de promovare al ISACA si al beneficiilor certificarilor ISACA in mediul public/guvernamental prin actiuni de lobby.
 6. Actiuni de promovare al ISACA si al beneficiilor certificarilor ISACA in mediul academic
 7. Sprijinirea membrilor in obtinerea de CPE-uri
 8. Largirea Board-ului pentru a deveni functional cu pozitiile corespunzatoare.
 9. Mentinerea asociatiei intr-o zona de voluntariat si delimitarea ei de interese financiare

Calificări:

 • Certified System Information Auditor din 2001
 • EMBA, Asebuss – Kennesaw State University, 2009
 • Inginer absolvent Fac. Automatizari si Calculatoare 1995