Certificări

Începînd cu 2004 examenele pentru obținerea certificărilor ISACA se desfășoară în București. Informațiile cu privire la locul de desfășurare a sesiunilor de examinare sunt transmise individual tuturor celor înscriși. De asemenea, ISACA România va face disponibile aceste informații pe situl asociației.

Cu mai mult de 86,000 membri în peste 160 de ţări,Information Systems Audit and Control Association -ISACA ® (www.isaca.org) este un important furnizor mondial de cunoştinţe, certificări, sprijin pentru formare profesională în domeniul oferirii de servicii de audit, securitate şi guvernare IT, tratare a riscurilor asociate sistemelor informaţionale.

Fondată în 1969, ISACA sponsorizează conferinţe internaţionale, publică ISACA ® Journal şi dezvoltă standardele internaţionale pentru controlul şi auditul sistemelor informaţionale. De asemenea administrează renumitele certificări internaţionale

  • Certified Information Systems Auditor™ (CISA®)
  • Certified Information Security Manager® (CISM®)
  • Certified in the Governance of Enterprise IT® (CGEIT®)
  • Certified in Risk and Information Systems Control™ (CRISC™)

ISACA oferă Business Model for Information Security (BMIS) şi IT Assurance Framework (ITAF).

De asemenea dezvoltă şi actualizează în mod continuu cadrele de referinţă COBIT®  (inclusiv în limba română), Val IT™ şi Risk IT, cadre ce îi ajută pe profesioniştii din domeniul IT şi pe liderii organizaţiilor să îşi îndeplinească responsabităţile cu privire la guvernarea IT şi să aducă valoare organizaţiei.

În România, filiala ISACA a fost recunoscută încă din anul 2001, în prezent numărînd peste 260 de membri, dintre care peste 130 certificați CISA, CISM, CGEIT sau CRISC.